Skidåkning/Outdoor

Våra anläggningar erbjuder både vinter- och sommaräventyr på lagom avstånd för hela familjen. Om vintern finns här dessutom förutom alpinskidåkning – ett omfattande erbjudande för längdskidåkning. Under sommaren är det i första hand cykling som lockar för många, men även spår för rullskidsåkning och andra utomhusaktiviteter finns att välja bland.

Läs mer om vad de olika anläggningarna erbjuder här nedan.

Orsa Grönklitt

Strax norr om Orsasjön bereder vildmarken och de djupa dalskogarna ut sig. Naturens lågfjällskaraktär med suggestiva myrar och blånande vyer lockar till att susa fram på längdskidor, att springa eller cykla på slingrande stigar, att carva hela vägen ned i de breda och välpreparerade pisterna, vandringslederna, klätterparken och de nya teknikområdena för cykling.

Poängen med Orsa Grönklitt är att ha kul, att utmana sig själv oavsett om det innebär att bara andas och njuta av tystnaden eller att tänja på gränserna tills adrenalinet sprutar. Poängen är att uppleva äventyr och skapa minnen tillsammans eller på egenhand, året om och alla är välkomna!

Tänndalen

Tänndalen ligger i västra Härjedalen och är en del av Funäsfjällen som är Skandinaviens största skidområde. I Tänndalen finns mysigt och modern boende med ski in ski out-läge, 54 böljande nedfarter, 300 km längdspår, 60 fjälltoppar över 1000 meter, restauranger, sportbutiker med mera. På sommaren är det fjällturism med vandringar och liftburen fjällcykling som står för de primära aktiviteterna. Välkommen till fjälls!